Uitleg voor ouders

Scoor een Boek! is een jaarlijks leesprogramma voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Daarom werken bibliotheken en voetbalclubs samen, want scoren kun je overal!

Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5 en 6 én een Thuiseditie voor het hele gezin.

Scoor een boek! Thuiseditie

Wat is de Thuiseditie?

Ga de strijd aan. In de klas en thuis! In deze wedstrijd van de bibliotheek doet het hele gezin mee. Voer met je gezin leuke opdrachten uit. Voor elke opdracht die jullie doen scoor je punten voor je klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen.

Hoe kan ik meedoen?

Meld je aan met de klascode die je hebt gekregen van juf of meester.

Wat is een klascode?

De Thuiseditie is gekoppeld aan de Schooleditie. Met de klascode kun je punten scoren voor je klas. Zo help je de klas met het verdienen van veel punten. Je gebruikt de code één keer bij het aanmelden.

Hoe krijg ik een klascode?

Je juf of meester heeft een klascode gekregen van de bibliotheek. Hij/zij deelt deze code uit aan de ouders van de kinderen. De klascode gebruik je één keer bij het aanmelden van je team.

Hoe verdienen we punten?

Moppen tappen met Jochem Myjer. Of liever sporten met Arjen Robben. Kies een leuke opdracht en scoor punten!

Kan ik meedoen zonder klascode?

Ja, je kan ook zonder klascode meedoen. Klik op ‘aanmelden’ en sla stap 1 over. Doe met je gezin de leuke opdrachten. Jullie spelen het spel nu alleen binnen je gezin.

Is de Thuiseditie geschikt voor alle leeftijden?

Ja, het hele gezin kan meedoen. De opdrachten zijn wel gericht op kinderen uit groep 5 en 6, omdat de schooleditie zich ook op deze groepen richt.

Welke apparaten kunnen we gebruiken voor de Thuiseditie?

De website van de Thuiseditie is geschikt voor smartphone, tablet en computer. Met je e-mailadres en wachtwoord kun je overal inloggen.

Scoor een Boek! Schooleditie

De Schooleditie bestaat uit 10 weken waarin het lezen van boeken centraal staat. Tijdens het programma bezoekt een medewerker van de bibliotheek de klas. Ze brengen een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van de profvoetballer mee.

Bekijk deze video van Bibliotheek Midden-Brabant en RKC Waalwijk om meer te leren over de School een Boek! Schooleditie:

Profvoetballers stimuleren kinderen boeken te scoren!

Dit jaar worden bijna 25.000 kinderen via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, FC Groningen, PSV, FC Utrecht, ADO Den Haag, SC Heerenveen, FC Emmen, N.E.C, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC Waalwijk, De Graafschap, VVV, Fortuna Sittard, Top Oss en FC Volendam.

Het programma wordt in april/mei sportief afgesloten in verschillende stadions of op lokale sportvelden. Daar wordt ook de eindscore per voetbalclub bekend gemaakt: hoeveel boeken hebben de leerlingen samen gelezen? Na 1 juni is de totaalscore van alle gelezen boeken in de editie 2020 bekend.